Maandag 15 Juli 2019 - 12:00   I   Foto: VRT  I   Bron: Kerknet  I   door Redactie

Kunstdealer Patrick Van der Vorst uit 'Stukken van mensen' neemt zeer drastisch besluit in zijn leven

Patrick Van der Vorst, kunstdealer uit het VIER-programma 'Stukken van mensen' wordt priester. Momenteel is hij nog het vijfde seizoen van het programma aan het inblikken, maar dat wordt ook meteen zijn laatste. In september trekt Van der Vorst naar Rome om te studeren als seminarist voor het bisdom van Westminster.

Kunstdealer Patrick Van der Vorst uit 'Stukken van mensen' neemt zeer drastisch besluit in zijn leven

“Er blijft iets mij altijd in die richting trekken”, vertelt de kunstdealer in een interview aan kerknet. “Zelfs al doe je allerlei dienstwerk, het is nooit genoeg. Die roep gaat dieper en is er altijd geweest. Bovendien is er gewoon nood aan priesters. Als we van God en de Kerk houden, moeten wij allemaal overwegen of we in zekere zin zo’n keuze willen maken."

“Mijn roeping is vandaag niet fundamenteel anders dan 25 jaar geleden, maar mijn excuses zijn op”, vertelt hij. “De roep is sterker en dwingender geworden. Ik noem mezelf geen late roeping, maar een laat antwoord. Beroepsmatig heb ik alles bereikt waar ik ooit van droomde. In de Kerk doe ik zoveel als ik kan. En toch ontbreekt er iets. Ik wil dichter bij God komen.”

Er is natuurlijk ook het celibaat. “Ik heb met veel priesters gesproken en ze zeggen mij dat er een moment komt waarop je de klik maakt: van ‘nee’ moeten zeggen naar ‘ja’ zeggen tegen iets anders”, aldus Van der Vorst. “Daar vertrouw ik op. Ik leef daar overigens al een hele periode naartoe. De seminariejaren zullen me helpen in het celibaat te groeien.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Patrick Van der Vorst  I  n365  I  showbizz