Maandag 15 Juli 2019 - 12:30   I   door Redactie

Enfant terrible Saido Berahino test geheel onverwacht bij deze JPL-club

Enfant terrible Saido Berahino test geheel onverwacht bij deze JPL-club

De Jupiler Pro League is binnenkort mogelijk een opvallende speler rijker. Saido Berahino (25) vertoeft momenteel in België om te testen bij... Zulte Waregem.

Berahino was enkele jaren geleden nog één van de rijzende sterren van het Engelse voetbal. De goaltjesdief maakte indruk bij West Bromwich Albion en werd zelfs opgeroepen voor de nationale ploeg van Engeland.

De spits kon op een gegeven moment voor 25 miljoen euro naar Tottenham, maar mocht niet weg bij West Brom. Later verhuisde Berahino uiteindelijk voor 14 miljoen naar Stoke City. Daar ging het van kwaad naar erger met de Engelsman.

Enfant terrible

"Voor de investering kreeg Stoke nog niet veel in de plaats. Amper vijf goals in 56 duels. Bovendien stapelde Berahino de schandaaltjes op. Zo zou hij in zeven weken tijd drie keer vader zijn geworden bij drie verschillende vrouwen. En in februari werd de aanvaller in de vroege uurtjes betrapt op rijden onder invloed, nadat hij op de vlucht was voor een bende overvallers", schrijft Het Laatste Nieuws.

"Stoke City heeft helemaal genoeg van het zorgenkind. De club uit de Championship wil het contract ontbinden en laat de spits alvast op proef meetrainen bij Zulte Waregem. Benieuwd of Francky Dury hem wel op het rechte pad kan houden", voegt de krant er nog aan toe.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  Zulte Waregem  I  voetbal