Maandag 15 Juli 2019 - 18:04   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Wout van Aert verbaast iederéén, ook zichzelf: "Dat heb ik geleerd van de vorige spurt"

Wout van Aert blijft verbazen en wint nu ook een rit in de Tour de France. Naast tijdritspecialist is hij nu ook officieel een spurtbom. Wat kan Van Aert eigenlijk niet?

Wout van Aert verbaast iederéén, ook zichzelf:

“Gisteren was ik nog teleurgesteld dat ik de goeie vlucht miste, vandaag dit... Echt, ik kan dit nauwelijks geloven”, reageert Van Aert tegenover Sporza. "Dit overstijgt alles. Mijn eerste echte spurt waarin ik me meng in de Tour en het is meteen prijs. Alle snelle mannen geklopt. Onwezenlijk. Wauw. Ik slaagde erin voorin te blijven en hield onze leider ‘Stevie’ (Steven Kruijswijk, nvdr) in positie."

"Het was een nerveuze finale en toen ik zag dat Dylan (Groenewegen, nvdr) niet in de eerste groep zat, kon ik mijn kans gaan. Uit de vorige spurt had ik geleerd dat ik op tijd moest aanzetten. Op 250 meter van de finish ben ik er vol voor gegaan en viel alles enkele tellen later in een perfecte plooi. Eén centimeter op Viviani? Da’s genoeg hé.”

“Dit is eentje om in te kaderen, denk ik. Wie had dit een half jaar geleden gedacht? Ik heb geen idee waar dit eindigt, neen. Als het hier eindigt is het voor mij ook al goed. Ik dacht niet dat ik dit kon. Het is fantastisch gewoon."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout van Aert  I  sport