-->

Bom ontploft op set van 'De Buurtpolitie': "De sfeer is helemaal verziekt en dan is er nog die Andy Peelman"

Bom ontploft op set van 'De Buurtpolitie':
Dinsdag 16 Juli 2019 - 10:00   I   Foto: VTM   I  Bron: Dag Allemaal  I   door Redactie

Het rommelt op de set van 'De Buurtpolitie'. Dat een aantal acteurs plaats moeten ruimen voor een nieuwe lichting valt zwaar bij de cast.

Charlotte De Groof, Henny Seroeyen, Johan Kalifa Bals, Dorien Reynaert, Souliman De Croock en Tim Ost zullen in het twaalfde seizoen nog te zien zijn, maar nadien zal hun aandeel afnemen. Enkel de sterkste namen mogen blijven: Andy Peelman, Manoe Frateur, Ilse La Monaca, Ianthe Tavernier en ‘commissaris’ Willy Herremans. 

Tim Ost, die Tom speelt, is helemaal van slag. “Dit was een donderslag bij heldere hemel”, zegt hij in Dag Allemaal. “En ik stoor me ook heel erg aan de communicatie rond de beslissing. Onze rol ‘zou afnemen’. Komaan, zeg het dan zoals het is, na seizoen twaalf liggen we er allemaal uit. Punt.”

Het verhaal stopt nu wel heel abrupt. Niemand had dit zien aankomen. En ja, we hebben het er "moeilijk mee. Op zo’n korte termijn zes mensen de deur wijzen, dit hadden ze toch anders kunnen aanpakken. Dit slaat gewoon nergens op."

Hongerloon

Ook Souliman De Croock, Aziz in de serie, is er niet over te spreken. "Luister, de cijfers van ‘De Buurtpolitie’ gaan sowieso kelderen hierdoor. Zonder Aziz zullen de fans afhaken, dat krijg ik elke dag op straat te horen. Dit is een hele vreemde beslissing. En dat ze niet zeggen dat het een ­financiële kwestie is, want wij verdienden een hongerloon. Dat zorgt al langer voor spanningen op de set. De sfeer is er helemaal verziekt."

Bovendien verdient Andy Peelman meer dan de rest. "Andy Peelman is belangrijk voor VTM, hé. Hij krijgt veel meer dan wij. Natuurlijk wringt dat op de duur. Vooral omdat hij geen echte acteur is. Terwijl ik een achtergrond heb in het theater, les heb gekregen van Jan Decleir, gastrollen had in ‘Flikken’ en ‘Witse’. Voor mij is het ­simpel: ik werk nooit nog met amateurs."

TAGS  I  De Buurtpolitie  I  n365  I  showbizz