Van der Poel: "Belachelijk dat Van Aert meer verdient dan ik" Sport
Sport

Van der Poel: "Belachelijk dat Van Aert meer verdient dan ik"

Van der Poel: "Belachelijk dat Van Aert meer verdient dan ik"

Mathieu Van der Poel won 24 van de 25 koersen waar hij startte dit seizoen. Toch is hij niet de absolute grootverdiener in het veldrijden. Wereldkampioen Wout van Aert ontvangt meer startgeld.

“Krijg ik minder startgeld dan Van Aert? (8.500 euro tegen 9.500 euro aldus organisator Koen Monu, red.) Dat is die regenboogtrui, hé. Het is belachelijk, maar zo is het nu eenmaal. Maar ik ben er niet gefrustreerd door, die trui heeft nu eenmaal veel waarde in het wielrennen. Ik weet niet wat Wout verdient, maar ik heb nu een heel goed contract", zegt Van der Poel in Humo.

"1 miljoen euro per jaar? Ben ik heel tevreden mee, zeker omdat ik zoveel vrijheid heb. Ik ga dus niet voor 1,5 miljoen verhuizen”, aldus Van der Poel, die ook uitkijkt naar zijn leven na de koers. “Wielrennen is voor velen té belangrijk. Het is maar wielrennen, denk ik dan. Er is daarbuiten zoveel leuks te doen. Fun staat altijd voorop.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws