-->

Meteen opschudding in federaal parlement na vraag van Dries Van Langenhove over 'overlast van allochtonen'

Meteen opschudding in federaal parlement na vraag van Dries Van Langenhove over 'overlast van allochtonen'
Dinsdag 16 Juli 2019 - 13:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

De eerste vraag van Kamerlid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) over 'overlast van allochtonen' zorgt meteen voor commotie in het federaal parlement. Pieter De Crem wondt zich meteen op.

"Nee nee nee, op uw partijcongres, maar niet hier (in het parlement, red.). Dáár kunt u uw leugens vertellen, maar niet hier tegen mij”, zei De Crem volgens Het Nieuwsblad na de eerste tussenkomst van Van Langenhove.

Van Langenhove betreurde in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken "het feit dat De Crem de olifant in de kamer niet durft te benoemen en de verantwoordelijkheid afschuift op de lokale overheden”.

"Ik veroordeel elke vorm van overlast ten stelligste”, benadrukte De Crem. “Het is ontoelaatbaar en vergt een kordaat optreden. Ik dien er op te wijzen dat die feiten in eerste instantie tot de bevoegdheid behoren van de uitbaters van de zwembaden en de lokale overheden. Ze zijn gemachtigd om gepaste maatregelen te nemen (…). Maar als de overlast blijft, zal ik bijkomende maatregelen nemen. In dit geval is willen ook kunnen.”

TAGS  I  Dries Van Langenhove  I  n365