Gilbert is duidelijk over Van Aert: "Kijk eens naar Sven Nys" Sport
Sport

Gilbert is duidelijk over Van Aert: "Kijk eens naar Sven Nys"

Gilbert is duidelijk over Van Aert: "Kijk eens naar Sven Nys"

Ook Philippe Gilbert is zeer te spreken over Wout van Aert. De renner van Jumbo-Visma won gisteren zijn eerste rit in de Tour.

"Hij is een goed renner en een goede sprinter, kwaliteiten die nodig zijn om klassiekers te winnen zoals (Mathieu, red.) Van der Poel. Ik heb geen exacte uitleg waarom die twee zo’n opmars hebben gemaakt, buiten talent en hard werk", aldus Gilbert tegenover Sudpresse.

"Ik zeg talent omdat ik (Sven, red.) Nys nooit in staat heb geacht om zoiets te verwezenlijken. In de moderne cross zijn de trainingen langer en harder. De inspanningen worden verlengd. Wat er gebeurt met Van Aert, verbaast me niet", stelt Gilbert.

"Ik ken zijn grenzen niet, maar op de bergen moet hij zich niet richten. Wel op de Tirreno, Parijs-Nice en alle klassiekers. Een beetje zoals ik. Want, ik herhaal, zijn sprint is alles. Als je (Peter, red.) Sagan kan verslaan in een etappe in de Tour, dan kan je dat ook in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws