Dinsdag 16 Juli 2019 - 15:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Tom Boonen vindt zeer drastisch besluit nodig na succes van Wout van Aert: "We moeten in België alles omgooien"

Tom Boonen vindt zeer drastisch besluit nodig na succes van Wout van Aert:

Tom Boonen pleit ervoor dat Wout van Aert deelneemt aan het WK in Yorkshire. De renner van Jumbo-Visma zei daar eerder nog nee tegen.

“Geweldig toch, wat hij in deze Tour allemaal doet. Op korte tijd is hij uitgegroeid tot een mondiale topper, een vaste waarde. In het voorjaar oogde het allemaal nog wat ‘Vlaams’, laat staan Belgisch", zegt Boonen in Het Laatste Nieuws. "Maar de Ronde van Frankrijk is dé internationale wielerbühne. Dit overstijgt de uitstraling van een Vlaamse klassieker. Nu geeft hij zijn visitekaartje af. Kent de hele wereld hem. Benieuwd wat hierop nog zal volgen. Ik veronderstel dat Wout zich nu wel heel even de nodige recuperatie zal gunnen."

"Om zich vervolgens, komende vrijdag, nog eens te kunnen meten met alle klassementsrenners-op-hun-top in de tijdrit in Pau. Stilaan wordt het ook tijd voor een statement. Geen twijfel mogelijk: Van Aert móet onze exclusieve kopman worden op het weg-WK in Yorkshire. Ik zou het zelfs durven combineren met de tijdrit, waarin hij absolute certitude is. Het hangt natuurlijk van hem af. En van de overtuigingskracht van bondscoach Rik Verbrugghe", weet Boonen. 

"Maar ik vind dat hij nú, in juli, in deze Tour, al moet zeggen: ‘ik ga ervoor!’ En met een duidelijk uitgestippeld plan toeleven naar eind september. Ik weet dat we in België graag vasthouden aan een wat oubollige traditie. Aan het feit dat we altijd al met Van Avermaet en/of Gilbert als kopmannen naar een wereldtitelstrijd zijn gegaan. Maar het is tijd om het roer om te gooien. Om Van Aert alle vertrouwen te schenken en straks als één blok achter hem te staan. Dan denk ik dat we een kandidaat-wereldkampioen in huis hebben.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout van Aert  I  sport  I  Tom Boonen