Kompany ligt al overhoop met Coucke: 'Niemand bij Anderlecht begrijpt het' Sport
Sport

Kompany ligt al overhoop met Coucke: 'Niemand bij Anderlecht begrijpt het'

Kompany ligt al overhoop met Coucke: 'Niemand bij Anderlecht begrijpt het'

Vincent Kompany heeft zich niet bepaald populair gemaakt bij RSC Anderlecht. De speler-manager drukte de komst van Sidney Sam door, maar die deal wordt hem niet in dank afgenomen.

Sam is de zoveelste pion die Kompany eigenhandig naar Anderlecht haalt. "Sam verschilt evenwel in één aspect met alle bovenstaande namen: rond zijn entree hebben interne twijfels de buitenwereld bereikt. Navraag leert ons dat er op Anderlecht verdeeldheid is over de keuze om hem een overeenkomst voor te schotelen", schrijft Het Laatste Nieuws.

"De gloriejaren van Sam liggen alweer héél ver achter hem", gaat de krant verder. "Vandaar ook het voorbehoud op ­Neerpede, tot aan de top toe. Waarom een jongen halen die de voorbije maanden zelfs in de Duitse tweede klasse bij Bochum geen potten kon breken – eigenlijk is het sinds 2017 al helemaal bergaf gegaan met Sam – terwijl je op die plek eigen talenten als Amuzu, Doku, Saelemaekers en ­Verschaeren hebt rondlopen?"

"Het ­enige mogelijke ­antwoord lijkt... ­Kompany", zo weet HLN. "Het duidt de impact van Kompany op de dagelijkse werking bij paars-wit. Niks gebeurt zonder zijn zegen. Drukte in het verleden, onder Herman Van Holsbeeck of Luc Devroe, regelmatig het bestuur een transfer door zonder daarin de trainer te kennen, dan is zoiets nu ondenkbaar geworden. Met Kompany is het zelfs omgekeerd, ­bewijst het dossier-Sam: als Vinnie je wil, kan niemand daar iets aan veranderen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws