Karl Vannieuwkerke voorspelt: "Ook die Belgen maken nog kans op een ritzege in de Tour" Sport
Sport

Karl Vannieuwkerke voorspelt: "Ook die Belgen maken nog kans op een ritzege in de Tour"

Karl Vannieuwkerke voorspelt: "Ook die Belgen maken nog kans op een ritzege in de Tour"

We hebben al drie Belgische ritzeges in de Tour. Ook Karl Vannieuwkerke ziet dat als presentator van Vive le Vélo en als wielerliefhebber graag gebeuren.

"Je ziet natuurlijk dat er een aantal landgenoten naar de Ronde trekken met kans op een overwinning. Klassementsrenners hebben we niet, maar wel renners die het verschil in een vlucht kunnen maken. Toch, ik had nooit gedacht dat Wout van Aert dit zou klaarspelen in nota bene zijn eerste Tour", bekent Vannieuwkerke in Het Nieuwsblad.

"Al waren de voortekenen goed. In de ploegentijdrit was hij zeer sterk, en toen Dylan Groenewegen won reed hij drie kilometer aan 65 kilometer per uur. Dat was al veelzeggend. Op voorhand gok je vooral op mannen met meer ervaring, zoals Greg Van Avermaet. Wanneer debutanten als Van Aert en Dylan Teuns meteen winnen, is dat een mooie bonus.”

Er zijn trouwens nog mogelijkheden op Belgisch succes volgens Vannieuwkerke. “Er liggen nog kansen in het verschiet. Als we naar de bergen trekken, denk ik dat Tim Wellens, Thomas De Gendt en Xandro Meurisse nog kunnen uitpakken. Die zijn deze Ronde goed bezig. Maar het aan de meet afmaken, is met zoveel concurrenten andere koek. Alleszins werken die overwinningen aanstekelijk. De verwondering en bewondering van Oliver Naesen toen Van Aert won, was schitterend om te zien.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws