Woensdag 17 Juli 2019 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Grote commotie nadat zanger Maggie De Block zwaar beledigt: "Dikke teef"

De Waalse protestzanger Cédric Gervy heeft afgelopen zondag minister van Volksgezondheid Maggie De Block zwaar onder vuur genomen. MR-senator Georges-Louis Bouchez vindt dat de man veel te ver is gegaan met zijn beledigingen en dient klacht in bij Unia.

Grote commotie nadat zanger Maggie De Block zwaar beledigt:

Op de tonen van 'Miss Maggie' beledigt de zanger De Block met grosse conne” (“dikke teef”), zingt hij over haar “gros bras” (“dikke armen”), en raadt hij De Block aan "iets te doen aan haar gewicht".

MR-senator Georges-Louis Bouchez is razend. “Ik ga gelijkekansencentrum Unia op de hoogte brengen van dit incident. De gebruikte termen duiden ten eerste op vrouwenhaat: De Block zou zo niet aangevallen worden als ze een man was. En het gaat ten tweede om fat shaming: de woorden zijn ronduit kwetsend.”

“Ik wilde dikke mensen absoluut niet in het algemeen beledigen", reageert de zanger zelf. "Mensen trekken te snel conclusies. Ik plaatste mezelf gewoon in de schoenen van iemand die moeite heeft om zijn medische rekeningen te betalen, van een burger die boos is. Het is een gemeen lied over een heel gemeen mens. Natuurlijk weet ik dat het niet mijn meest subtiele tekst is. Maar gelukkig zijn er nog komieken die de politiek aan de kaak stellen via karikaturen. De politieke wereld heeft een groot tekort aan zelfspot."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Maggie De Block  I  n365