Woensdag 17 Juli 2019 - 14:00   I   door Redactie

BeNeLiga nu écht in de maak: 'Deze elf clubs gaan er vol voor'

BeNeLiga nu écht in de maak: 'Deze elf clubs gaan er vol voor'

De Belgische en Nederlandse topclubs staan opnieuw een stap dichterbij de BeNeLiga. In mei kwamen enkele clubs in het grootste geheim al eens samen en nu nemen de plannen concrete vormen aan.

"Elf clubs, de top zes van de Eredivisie en de G5 van de Jupiler Pro League, hebben de opdracht gegeven aan adviesbureau Deloitte om een verkennend onderzoek te doen naar een BeNeLiga. Daarbij gaat het puur om het in kaart brengen van de financiële gevolgen. De sportieve kant van zo’n gemengde competitie wordt (voorlopig) buiten beschouwing gelaten, net als een bekertoernooi", schrijft Het Nieuwsblad.

"De tweede BeNeLiga-ontmoeting werd bijgewoond door Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse, FC Utrecht, Club Brugge, Standard, KRC Genk, AA Gent en Anderlecht. In oktober moet Deloitte de resultaten van het onderzoek naar de financiële gevolgen van zo’n BeNeLiga presenteren, zoals het afsluiten van een gezamenlijk tv-contract."

"Als het rapport positief wordt onthaald, kan er een vervolg komen. Daarbij lijkt de verdeling van de Europese tickets, bijvoorbeeld, een groot struikelblok. België en Nederland hebben nu samen tien plaatsen te verdelen voor de Champions League en Europa League", besluit de krant.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  sport  I  voetbal