Donderdag 18 Juli 2019 - 13:00   I   door Redactie

'Krépin Diatta brengt Club Brugge zwaar in de problemen'

Krépin Diatta staat te boek als één van de grootste talenten bij Club Brugge, maar voorlopig kunnen ze bij blauw-zwart geen beroep doen op hun goudhaantje. Diatta is nog steeds actief op de Afrika Cup, waar hij met Senegal in de finale van het toernooi staat.

'Krépin Diatta brengt Club Brugge zwaar in de problemen'

Op die manier brengt Diatta zijn huidige werkgever - ongewild uiteraard - in de problemen. "Wanneer Club Brugge morgen zijn generale repetitie houdt tegen Sporting Lissabon, staat smaakmaker Krépin Diatta enkele duizenden kilometers verderop in Egypte in de finale van de Africa Cup met Senegal. Een prestatie die blauw-zwart enerzijds bejubelt, maar die voor de Bruggelingen puur sportief op dit moment nadelig is", schrijft Het Laatste Nieuws.

"Zo is Diatta straks na een seizoen van meer dan twaalf maanden eigenlijk aan rust en vakantie toe, net op het moment dat de Bruggelingen zich klaarstomen voor de seizoensstart én de belangrijke Champions League-voorrondes, waar het een goeie Diatta zeker kan gebruiken", voegt de krant er nog aan toe.

Eerste competitiematch komt te vroeg

Bij Club gaan ze straks met Diatta bespreken hoe die zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen er gaat uitzien. "Club Brugge en coach Philippe Clement wachten voorlopig af vooraleer ze in samenspraak met de speler beslissen wanneer die zich opnieuw moet melden. Vast staat in ieder geval dat de mogelijke Africa Cup-winnaar de eerste competitiematch van volgende zaterdag in Beveren zal missen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Senegal  I  voetbal