Donderdag 18 Juli 2019 - 20:00   I   door Redactie

Tom Coninx haalt keihard uit naar VTM: "Daarom verdween ik van het scherm"

Tom Coninx (44) was jaren aan een stuk presentator op de radio en TV. Tot VTM vorig jaar besliste om het contract van Coninx niet te verlengen. Hij verdween van het scherm en de manier waarop hij VTM moest verlaten, zit hem nog steeds dwars.

Tom Coninx haalt keihard uit naar VTM:

“Het was een financiële kwestie” blikt Coninx in Humo terug op zijn vertrek bij VTM. “Toen VTM het voetbalcontract en een deel van de Champions League kwijtraakte, dacht ik meteen: dat gaat hier niet lang meer duren. Dan gaan ze natuurlijk na wie er het duurste is. Zo is dat nu eenmaal."

"Nu, ik was niet blij met hoe alles verlopen is. Ik heb zeven jaar bij VTM gewerkt, heb er meer dan duizend live-uitzendingen gepresenteerd, ik had wel een bedankje verwacht. Maar de bazen waren er bezig met politieke spelletjes en power trips. Toen ik voelde dat ze me probeerden te manipuleren, wilde ik hun spelletje niet meespelen. Niemands meester en niemands knecht, dat is hoe ik ben. Toen ik merkte dat ze van me af wilden, heb ik dus meteen gezegd: ‘Ik ga wel, ik ben sterk genoeg, ik zoek mijn eigen weg.’”

"Je wordt gewoon voor iedereen lucht en hoort niemand meer"

"Op zulke momenten merk je wel hoe oppervlakkig de wereld van de sportjournalistiek is”, gaat Coninx verder. “Je wordt gewoon voor iedereen lucht en hoort niemand meer. Dat moet je natuurlijk aanvaarden. Sommigen krijgen dan een depressie, mij stimuleert dat alleen maar om op een andere manier mijn plaats te vinden.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  VTM  I  sport