Donderdag 18 Juli 2019 - 21:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Zoveel immigranten kwamen naar België: "Er moet nu ingegrepen worden"

Vorig jaar kwamen 129.392 immigranten naar België. Dat blijkt uit cijfers van Stabel, het Belgisch bureau voor de Statistiek. Vlaams Belang brengt die cijfers naar buiten.

Zoveel immigranten kwamen naar België:

Roemenië, Syrië en Marokko blijven in de top tien staan. "Uiteraard staat er tegenover de instroom ook een uitstroom”, zegt Vlaams Belang-woordvoerder Klaas Slootmans. Zo vertrokken 80.053 immigranten uit het land, wat het netto migratiesaldo van niet-Belgen op 49.339 brengt. Volgen Stabel is de stijging van de Belgische bevolking voor 80 procent het gevolg van immigratie.

Ter linkerzijde wordt telkens aangehaald dat tegenover de instroom ook een uitstroom staat en beide mekaar min of meer in evenwicht houden. Die stelling kan met deze cijfers definitief naar de fabeltjesrubriek worden verwezen”, luidt het in een persbericht van Vlaams Belang

Volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken moet België zijn immigratiebeleid dringend wijzigen wil het niet volledig ‘ont-Europeaniseren'. Van Grieken wil werk maken van een veel strenger immigratiebeleid.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Vlaams Belang  I  Tom Van Grieken  I  n365