Gigantische paniek: Vliegtuig heeft nog brandstof om amper zes minuten te vliegen Buitenland
Buitenland

Gigantische paniek: Vliegtuig heeft nog brandstof om amper zes minuten te vliegen

Gigantische paniek: Vliegtuig heeft nog brandstof om amper zes minuten te vliegen

153 passagiers van een vlucht van de Indiase luchtvaartmaatschappij Vistara hebben heel veel geluk gehad. Door de slechte weersomstandigheden werd het vliegtuig omgeleid en daardoor had het nog nauwelijks brandstof.

De Airbus was onderweg van Mumbai naar New Delhi. Door de slechte weersomstandigheden kon het echter niet landen in New Delhi. Het vliegtuig werd omgeleid naar Lucknow, zo'n 420 km verderop. Toen de visibiliteit ook daar verslechterde bekeken de piloten alternatieve routes en weken ze uit naar Prayagraj, om zeven minuten later toch weer rechtsomkeer te maken naar Lucknow.

De brandstofmeter kwam echter in het rood en de piloten zonden een noodsignaal uit. Gelukkig klaarde het op boven Lucknow, waardoor het toestel kon landen. Er zat nog maar voor zes minuten brandstof in de tank.

“Het is een mirakel dat ze konden landen”, zei een ervaren piloot. De piloten in afwachting van de resultaten van het onderzoek geschorst.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws