Vrijdag 19 Juli 2019 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Dit is de reden waarom Wout van Aert bijna laatste eindigde in de Tour

Wout van Aert heeft gisteren niet aangedrongen in de Tour. De renner van Jumbo-Visma eindigde als derde laatste op 26 minuten van winnaar Simon Yates.

Dit is de reden waarom Wout van Aert bijna laatste eindigde in de Tour

Van Aert deed dat niet zomaar. Hij wilde geen extra inspanningen leveren. Hij ging na de rit ook niet meer losrijden. “Ik heb de laatste 60 km van deze rit al los kunnen rijden”, grapt Van Aert tegenover Het Laatste Nieuws. “Eigenlijk was het een vrij gemakkelijke bergrit met die lange aanloop."

"Je kon het rustig aan doen vandaag, er was geen risico dat we buiten tijd zouden finishen. Het is moeilijk te zeggen ‘op hoeveel percent’ ik bergop reed, maar dat zal ongeveer aan trainingsritme geweest zijn. In de afdalingen draaiden we goed rond. We finishen op ongeveer 25 minuten zonder te forceren, dus ik ben tevreden.”

Straks wil hij de tijdrit winnen. “Als je in de Tour bent, moet je keuzes maken”, vindt hij. “Morgen is een mooie kans en dat heb ik zeker in mijn achterhoofd gehouden vandaag. Ik wil graag een goede tijdrit rijden, ik wil vlammen. Ik ga alleszins mijn best doen. Ik heb al veel gegeven in deze Tour. Je kan zo’n tijdrit niet vooraf voorspellen, maar ik voel me de laatste dagen nog steeds zeer goed. Iedereen verspilt hier veel krachten.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout van Aert  I  sport