Tony Martin doet straffe uitspraken over Wout van Aert: "Meer dan Sagan" Sport
Sport

Tony Martin doet straffe uitspraken over Wout van Aert: "Meer dan Sagan"

Tony Martin doet straffe uitspraken over Wout van Aert: "Meer dan Sagan"

Tony Martin is erg onder de indruk van Wout van Aert. De Duitser doet straffe uitspraken over de Belg van Jumbo-Visma.

Vooral dat zijn ploeggenoot de tijdrit won in de Daupinhé heeft Martin verbaasd. "Ik wist dat hij goed was – hij had mij ook in het verleden al een keer geklopt –, maar wie over de Dauphiné spreekt, spreekt over een absolute topwedstrijd. Meer dan het halve Tourpeloton rijdt daar. Dan ben je wereldklasse. Wie daar wint, is automatisch ook favoriet in de Tour.”

In 2016 won de toen 21-jarige Van Aert al eens de proloog van 6 km in de Ronde van België. “Dan al zag je zijn kwaliteiten”, zegt Martin. “Ze zeiden toen al wel dat veldrijders haast van nature ook goede tijdrijders zijn, maar winnen is nog iets anders. Bovendien heeft hij nog altijd progressiemarge. Hij is nu 24. Dan heb je tijd zat om je verder te ontwikkelen in ­deze discipline. Het enige probleem is dat Wout zoveel kan. Klassiekers, spurten én tijdritten. Hij heeft meer talent dan Peter Sagan. Mijn advies: pik mee wat je kan.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws