Gert Verhulst meldt geen goed nieuws over zijn bedrijf Studio 100

Gert Verhulst meldt geen goed nieuws over zijn bedrijf Studio 100
Vrijdag 19 Juli 2019 - 11:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: NRC  I   door Redactie

Gert Verhulst heeft in NRC uitgebreid gesproken over zijn bedrijf Studio 100. De pretparken en theater zijn voor het bedrijf een pak belangrijker geworden. De verkoop van cd's is immers gehalveerd tegenover vroeger.

“Pretparken en theater zijn voor ons heel belangrijk omdat die niet onderhevig zijn aan allerlei mediatrends”, legt Gert uit. “We verkochten honderdduizenden cd’s per jaar, nu nog maar de helft. Voor dvd’s hetzelfde. Die verdienmodellen zijn vervangen door digitale alternatieven."

"Een themapark of theater is niet zomaar te vervangen. Bovendien zijn we zo minder afhankelijk van distributeurs. Het park is van ons, mensen komen erheen en betalen rechtstreeks aan ons.”

Die zaken zullen we in de toekomst daarom meer zien. “Dit soort dingen draagt inmiddels voor een behoorlijk deel bij aan de omzet. Daarom willen we meer pretparken overnemen”, verklapt Gert. “Er komt ook een nieuwe musical, over het leven van koning Boudewijn.”

Studio 100 richt zich in de toekomst ook meer op het buitenland. "We willen nu echt dingen maken die ook elders uitgezonden kunnen worden. Dat is onze toekomst. Ons taalgebied is met zo’n 25 miljoen mensen te klein.”

TAGS  I  Gert Verhulst  I  Studio 100  I  n365