Meer details over vreselijke val van Van Aert lekken uit: "Hij was in paniek, het was vreselijk" Sport
Sport

Meer details over vreselijke val van Van Aert lekken uit: "Hij was in paniek, het was vreselijk"

Meer details over vreselijke val van Van Aert lekken uit: "Hij was in paniek, het was vreselijk"

Wout van Aert kwam zwaar ten val in de tijdrit in de Tour de France. Hij werd gisteren nog geopereerd en moet nog enkele dagen in het ziekenhuis van Pau blijven.

Mathieu Heijboer is coach bij Jumbo-Visma en zat in de volgwagen achter Van Aert. “We kwamen net uit de tunnel”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Er kwam een vrij scherpe bocht naar rechts, die tegelijk ook nog vrij smal was. Daar raakte Wout het hek. Ik denk dat hij met zijn heup achter een haak van het hek is blijven hangen. Zo is z’n hele heup opengereten.”

“Wout was in paniek”, aldus Heijboer. “Door hoe die wonde eruitzag. Een vreselijk aangezicht. Ik heb er spandoeken over getrokken, zodat hij er niet meer naar hoefde te kijken. Ik probeerde hem gerust te stellen. Naar mijn gevoel was de medische staf van de organisatie vrij snel ter plaatse en hebben ze heel snel gehandeld, maar voor Wouts gevoel ging dat helemaal niet snel. Logisch, je bent onzeker en zit met zo’n gapende wonde.”

“Alles is ondertussen gehecht”, aldus Heijboer. “De operatie duurde een uurtje. De artsen hebben alles kunnen doen wat ze wilden doen.” Van Aert liep geen breuken op, wat positief is.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws