Woensdag 9 Januari 2019 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Lefevere: "Evenepoel heeft het blijkbaar niet begrepen"

Lefevere:

De opvallendste inkomende transfer bij Deceuninck-Quick Step is toch wel die van het jonge supertalent Remco Evenepoel. Manager Patrick Lefevere weet alvast hoe hij het gat aanpakken met Evenepoel.

Lefevere was Sky te snel af in de strijd om Evenepoel. "Dat was een makkie. Ik heb alleen even diep in de ogen van zijn mama moeten kijken. Neen, een geintje. Die mensen waren wel wat in paniek: wat gebeurt er allemaal? Ik heb hen gerustgesteld, gezegd dat we goed voor hem gaan zorgen. Dit jaar willen we Remco rustig brengen, hem vooral niet opblazen. Daarom laten we hem debuteren in Argentinië, ver van Europa. Maar ik vrees dat er straks toch een paar journalisten de oversteek gaan maken", zo vertelt Lefevere in Het Nieuwsblad.

Aanvankelijk zou Evenepoel een beperkt programma rijden. Intussen is dat toch al flink aan het aandikken. "We halen ook wedstrijden van zijn programma. Drie keer hebben we hem gezegd dat hij zijn programma niet op voorhand mocht bekendmaken. Omdat ik nog met de organisatoren aan het onderhandelen was en omdat jullie nog naar hier moesten komen. Hij heeft het blijkbaar niet begrepen. Hij is nog jong, natuurlijk.”

Lefevere zal in ieder geval streng zijn voor Evenepoel. "Ik heb beloofd dat ik hem als een zoon zal behandelen, maar soms moet je streng zijn voor je zoon. Dan moet hij even naar zijn mama en mag hij terugkomen als hij opnieuw braaf is (lacht). Voor alle duidelijkheid: voorlopig is dat allemaal niet aan de orde.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Patrick Lefevere  I  Remco Evenepoel  I  sport