Zaterdag 20 Juli 2019 - 23:42   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Wout van Aert doet zijn verhaal: "Zo ben ik gevallen

Wout van Aert heeft voor het eerst met de pers gesproken sinds zijn val in de Tour. De renner van Jumbo-Visma liep tijdens de tijdrit een diepe vleeswonde op.

Wout van Aert doet zijn verhaal:

“Ik heb me intussen al neergelegd bij de manier waarop het gelopen is”, aldus Van Aert. “Maar toch zal het natuurlijk pijn doen om via de televisie naar de Tour te kijken. De (sportieve) teleurstelling is natuurlijk wel groot, maar naar de omstandigheden gaat het wel goed. Ik heb niet zoveel pijn, ook dankzij de medicatie. Als ik niet moet bewegen, valt het allemaal wel goed mee.” 

“Na de val wilde ik aanvankelijk op mijn fiets stappen, maar toen zag ik de wonde en raakte ik in paniek. Mathieu (Heijboer, de performance coach van Jumbo-Visma) zei me ook dat ik op de grond moest blijven liggen en stelselmatig begin je dan ook wat pijn te voelen. Ik kreeg vragen als ‘kan je jouw been bewegen’ en ‘voel je jouw tenen nog’ en dan weet je wel dat het erop zit.”

“Ik was op de limiet aan het rijden en voor het ingaan van de laatste kilometer was er dan de bocht. Ik wist dat het wel een vieze bocht was, maar ik dacht dat ik net daar tijd zou kunnen winnen. Ik ging dus wel snel de bocht in en blijkbaar stuurde ik iets te kort in. Met mijn heup moet ik dan achter het hek blijven haken zijn en zo moet de wonde ontstaan zijn. Al weet ik niet of in het hek eerst met mijn stuur of met mijn heup geraakt heb, op de beelden is het ook moeilijk te zien.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout van Aert  I  sport