Zondag 21 Juli 2019 - 17:04   I   door Redactie

Yates solo naar tweede ritzege in Tour, Alaphilippe breekt

Simon Yates heeft de vijftiende etappe in de Tour de France gewonnen. De renner van Michelton-Scott reed solo naar de finish op Prat d'Albis en pakt zo zijn tweede zege in deze Tour. Voor Julian Alaphilippe was het afzien, maar hij slaagde er toch in om zijn gele trui te behouden.

Yates solo naar tweede ritzege in Tour, Alaphilippe breekt

In de vijftiende etappe van de Ronde van Frankrijk mocht het peloton de Pyreneeën uitzwaaien. Al kon dat niet alovrens ze nog even drie loodzware cols moesten trotseren. Adam Yates en Mikel Landa gooiden de finale open en uiteindelijk finishte Yates solo. Een fraaie zege, al de tweede voor de Brit.

Achter Yates was het aan de grote mannen. Een alweer ijzersterke Thibaut Pinot schudde aan de boom en Geraint Thomas, Steven Kruiswijk en Julian Alaphilippe moesten eraf. Pinot beende Landa nog bij en finishte samen met de Spanjaard op een halve minuut van Yates.

Thomas en co reden Alaphilippe er nog af. De Fransman brak, maar slaagde er wel in om zijn gele trui te behouden. In het algemene klassement heeft hij nog steeds meer dan een minuut voorsprong op Thomas. Eén ding is zeker: het wordt straks nog razend spannend voor geel.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tour de France