Maandag 22 Juli 2019 - 18:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Patrick Lefevere verrast met uitspraken: "Hij wint de Tour"

Patrick Lefevere verrast met uitspraken:

Patrick Lefevere is ploegmanager van Deceuninck-Quick.Step. Toch gelooft hij niet echt in de kansen van Julian Alaphilippe om de Ronde van Frankrijk te winnen.

"Ik vind dat hij heel moedig heeft gekoerst", aldus Lefevere in Het Laatste Nieuws. "Met een goeie ploeg in steun. Jammer wel dat Mas zo vroeg door het ijs zakte. En dat Julian zelf in de finale zijn hand overspeelde door Pinot te willen volgen. Hij had gewoon bij Thomas en co. moeten blijven. Ook zij bléven rijden."

"We verwachtten het al een paar keer, dat hij zou begeven. En dan nog: dit kan je bezwaarlijk een offday noemen. Hij plooit een beetje. Maar kraakt voorlopig niet."

Lourdes

Desalniettemin gelooft Lefevere niet in de eindzege. "Ik ben nu op weg naar Lourdes, zie. Om een kaars te branden", grijnst Lefevere. "Neen, dat ga ik niet doen. Hij staat daar inderdaad nog, in het geel. Maar we moeten gewoon realistisch blijven: dit wordt een heel moeilijke opgave."

"Julian is niet de pure klimmer die pakweg Pinot, Kruijswijk en Bernal wél zijn. Hij heeft ook al veel energie verbruikt in deze Tour. Laat ons vooral tevreden zijn met alle tot dusver behaalde resultaten. En genieten van het momentum. In casu-Alaphilippe: zo goed mogelijk herstellen nu en zien wat de Alpen nog brengen. Maar als je mij vraagt wie straks de Tour wint: Thomas."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Patrick Lefevere  I  Julian Alaphilippe  I  sport