"Jij bent een heldin": Kijkers ontroerd na reportage over Esmee (14) Buitenland
Buitenland

"Jij bent een heldin": Kijkers ontroerd na reportage over Esmee (14)

"Jij bent een heldin": Kijkers ontroerd na reportage over Esmee (14)

Gisteren werd in Nederland de eerste aflevering uitgezonden van het programma 'Je zal het maar hebben’. Presentator Jurre Geluk bracht een bezoek aan de 14-jarige Esmee, die aan een zeldzame aandoening lijdt. Een gezwel bedekt haar volledige gezicht.

Esmee heeft een arterioveneuze malformatie, afgekort AVM, een misvorming in het bloedvatstelsel. De slagaders gaan direct over in de aders, door het ontbreken van haarvaten. Er kunnen daardoor enorme spataders ontstaan en hersenbloedingen. De ziekte zorgde bij Esmee voor een gezwel in haar gezicht. Door de medicijnen kan ze ook nog maar voor 40% zien.

“Ik wil dat mensen ervan weten. Ik ben ook een normaal 14-jarig meisje, dat de meeste dingen gewoon hetzelfde doet", benadrukt Esmee. Ze houdt van paardrijden en leuke dingen doen met vriendinnen. Voor de mama van Esmee was het wel slikken dat haar dochter op zou komen. "Je probeert je kind buiten sociale media te houden. Dan krijg je het ‘delen’. Dat wil ik gewoon niet. Op tv is al een hele stap.”

Verschillende kijkers lieten na de uitzending weten tonnen respect voor het meisje te hebben. "Ze verdient een standbeeld. Ze verdient een standbeeld, wat een heldin", klinkt het op de sociale media.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws