Dit is op dit moment de rijkste voetbalclub van België Sport
Sport

Dit is op dit moment de rijkste voetbalclub van België

Dit is op dit moment de rijkste voetbalclub van België

De Belgische ploegen geven ieder jaar opnieuw wat meer geld uit aan transfers. Langs de andere kant strijken ze ook steeds meer op bij uitgaande transfers. Maar wie is nu de rijkste club van het land? Er komt een opmerkelijke winnaar uit de bus.

Sport/Voetbalmagazine meldt dat KRC Genk momenteel de rijkste club van het land is. De Limburgers krikten hun eigen vermogen in het seizoen 2017/18 op tot 47,3 miljoen euro. Geen enkele andere eersteklasser doet beter.

De ietwat verrassende tweede in het klassement is AA Gent, met een eigen vermogen van 30 miljoen euro. Standard is de nummer en heeft een eigen vermogen van 16,9 miljoen euro. Club Brugge zit de Luikse formatie op de hielen met een eigen vermogen van 13,4 miljoen euro.

Cijfers Anderlecht nog niet bekend

De jaarrekening van Anderlecht is opvallend genoeg nog niet bekend. In het pre-Coucketijdperk legde het paars-witte bestuur de jaarrekening steevast neer voor half december, maar nu is het dus anders. Hoeveel het eigen vermogen van Anderlecht na de overname bedraagt, is niet duidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws