Dinsdag 23 Juli 2019 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad/Sudpresse  I   door Redactie

Niet-selectie voor Tour heeft grote gevolgen voor privéleven van Gilbert

Philippe Gilbert werd niet geselecteerd voor de Tour. Dat is hard aangekomen bij de renner van Deceuninck-Quick.Step.

Niet-selectie voor Tour heeft grote gevolgen voor privéleven van Gilbert

“Na de rampzalige communicatie over mijn niet-selectie voor de Tour die mij compleet verrast heeft, heb ik mij moeten aanpassen aan ‘een ander leven’ dan dat van de Ronde van Frankrijk”, schrijft Gilbert in zijn column in Sudpresse.

“Psychologisch was dat niet makkelijk. Na het BK wou ik niets meer over koers horen. Ik ben er zelfs zes dagen helemaal tussenuit geweest, iets wat me zelden overkomt.”

Ook privé had de niet-selectie grote gevolgen. “Ik had al met mijn vrouw afgesproken dat ze de hele maand juli voor onze twee zonen zou zorgen. Voor hen was het moeilijk om dat te begrijpen. Ik had al aan mijn zus beloofd dat ze tijdens de Tour de France in mijn appartement in Monaco mocht logeren. Ik heb mij aan mijn belofte gehouden en ben dan maar naar mijn vriendin Bettina in de Luberon vertrokken. En dan was er nog de ontgoocheling van héél wat familieleden en vrienden die logies hadden geboekt op het parcours van de Tour om mij aan te moedigen en die alles moesten annuleren.”

Gilbert heeft er naar eigen zeggen intussen vrede mee. “Ik ben eroverheen. Ik ben ook van coach veranderd. Omdat ik niets meer hoorde van Tom Steels, ben ik naar Remko Meeusen (ook Deceuninck-QuickStep) getrokken. Het is niet evident om halverwege het seizoen van trainer te veranderen, maar het contact is uitstekend en de oefeningen zijn erg interessant.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Philippe Gilbert  I  sport