Van Avermaet reageert verrassend op zijn derde plaats in de Tour Sport
Sport

Van Avermaet reageert verrassend op zijn derde plaats in de Tour

Van Avermaet reageert verrassend op zijn derde plaats in de Tour

Greg Van Avermaet heeft zich kunnen tonen in de Tour. Hij trok een ganse dag in de aanval, maar strandde uiteindelijk op de derde plaats. Toch is hij tevreden.

"Het was een heel lastige etappe”, aldus Van Avermaet bij Het Nieuwsblad. “We hebben meteen een uur vol moeten rijden om in de ontsnapping te geraken en weg te blijven. Daarna was het even herstellen maar dan heb ik een goede finale gereden, denk ik. Op de juiste momenten was ik mee met de juiste mannen."

"Dan was het zaak om met wat voorsprong aan die laatste klim te beginnen maar dan moest ik gewoon mijn tempo zoeken en dat was net iets te traag om de etappe te winnen. Dat Trentin wint is geen verrassing: hij reed de voorbije dagen al heel sterk en ik had ook gezien dat hij onderweg net iets meer overschot had dan iedereen."

Van Avermaet is niet ontgoocheld. “Ik denk niet dat er veel meer in zat vandaag: ik kan niet claimen dat ik de etappe moest winnen als je het koersverloop ziet. Ik ben op mijn waarde geklopt. Ik ben al bij al tevreden over deze Tour: ik was er altijd als ik er moest zijn: ik was altijd mee en reed enkele resultaten. Winnen was mooi geweest maar niet vanzelfsprekend in de Tour.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws