Wouter Bracke van Vlaams Belang opgepakt omdat hij in bermuda in zwembad springt, boerkini wél toegelaten Politiek
Politiek

Wouter Bracke van Vlaams Belang opgepakt omdat hij in bermuda in zwembad springt, boerkini wél toegelaten

Wouter Bracke van Vlaams Belang opgepakt omdat hij in bermuda in zwembad springt, boerkini wél toegelaten

Gemeenteraadslid Wouter Bracke (Vlaams Belang) werd door de politie even opgepakt in de Warande in Wetteren. Hij deed er zijn beklag over enkele dames in boerkini in het openluchtzwembad.

Bracke vond geen gehoor en sprong daarom in bermuda in het zwembad, wat verboden is. Boerkini's worden wel getolereerd in het zwembad.

“Ik ben toen inderdaad uit protest live op Facebook gegaan en met bermuda in het zwembad gesprongen. Na de commotie op onze pagina kwam pas de politie langs en haalden enkele mensen met bermuda uit het bad. Toen ik hen vroeg om iedereen, dus ook de dames in boerkini, uit het water te halen, kreeg ik te horen dat ik me niet moest moeien", zegt Bracke.

"Ik riep hen nog toe of ze de dames met een lang kleed in het kinderbad niet durfden aanspreken. Waarop ik in de boeien werd geslagen. In het commissariaat kreeg ik de keuze. Naar huis gaan of opnieuw naar het zwembad en een nachtje cel riskeren. Ik ben dan maar naar huis getrokken, maar ik betreur de feiten. Iemand die de problemen aankaart, wordt blijkbaar niet getolereerd."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws