Einde van extreme hitte is in zicht: Hevige onweders brengen eindelijk verkoeling Royalty
Royalty

Einde van extreme hitte is in zicht: Hevige onweders brengen eindelijk verkoeling

Einde van extreme hitte is in zicht: Hevige onweders brengen eindelijk verkoeling

Het wordt de laatste echte, warme dag. Mogelijk koelt het vandaag op sommige plaatsen al flink af vanwege een lokaal onweer, maar zeker vanaf vannacht worden de onweders talrijker. Dat meldt het KMI.

's Ochtends zijn er in vele streken opklaringen, maar kan er hier en daar ook een onweer voorkomen. In het westen zijn er soms meer wolken. In de loop van de dag verwachten we meer bewolking en ook enkele lokale warmteonweders. De verzengende hitte blijft vooral over het oosten aanwezig. We krijgen maxima van 25 graden aan zee, rond 33 graden in het centrum en 38 graden in de Kempen. De wind is eerst zwak tot matig uit oost of uit veranderlijke richtingen. Later wordt hij matig uit west tot noordwest (in Hoog-België ruimt de wind pas 's avonds).

Vrijdagnacht neemt de kans op onweersbuien toe. Het wordt al minder zacht met minima in de meeste regio's lager dan 20 graden. De westen- tot noordwestenwind waait zwak tot matig.

Zaterdag en ook zaterdagnacht wordt het onstabiel met regelmatig regen of buien, soms met onweer. De neerslaghoeveelheden vertonen wellicht grote regionale verschillen. Lokaal kunnen de onweersbuien intens worden met veel neerslag en eventueel hagel. Het is minder warm met maxima van 21 graden aan zee tot 26 of 27 graden in de Kempen.

Ook zondag krijgen we perioden met regen of buien, soms met onweer. In de loop van de namiddag of 's avonds lijkt het droger te worden vanaf de Franse grens. De maxima liggen meestal tussen 19 graden in de Hoge Venen en 23 graden in de Kempen. De wind waait meestal matig uit west tot noordwest.

Maandag wisselen zon en wolken elkaar af. Het is meestal droog. Maxima van 20 of 21 graden in de Hoge Ardennen tot 25 graden in het centrum. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws