-->

Dries Van Langenhove haalt zwaar uit na verbod op Mars tegen Marrakech

Dries Van Langenhove haalt zwaar uit na verbod op Mars tegen Marrakech
Woensdag 12 December 2018 - 21:05   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De Mars tegen Marrakech wordt verboden zondag in Brussel. Die werd georganiseerd door rechtse jongerenverenigingen, die de handen in elkaar hadden geslagen om te protesteren tegen het VN Migratiepact.

Rudi Vervoort, Brussels minister-president, en Philippe Close, burgemeester van Brussel-stad, zeggen dat “er geen sprake kan zijn van toe te laten dat een bruine mars in Brussel mag plaatsvinden”. 

"We zijn niet van plan om mensen die haat en geweld uitdragen de rust in onze hoofdstad te laten verstoren in dit decemberweekend. Wij willen een kalme, serene stad in deze periode van het jaar. We laten geen enkele betoging toe op Brussels grondgebied komende zondag”, klinkt het.

Dries Van Langenhove, stichter van Schild en Vrienden, en een van de initiatiefnemers achter de mars, reageert bijzonder ontgoocheld: “Wat een wereldvreemde reactie en denigrerende toon. Als zij 40.000 mensen bestempelen als een bruine mars, dan zijn zij veeleer degenen die zich haatdragend tonen dan wij. Het is ons democratisch recht om te betogen.”