Hagi maakt zich onsterfelijk en verlost Genk in openingsmatch tegen Kortrijk Sport

Hagi maakt zich onsterfelijk en verlost Genk in openingsmatch tegen Kortrijk

Regerend landskampioen KRC Genk is met een driepunter aan het nieuwe seizoen begonnen. Het kwam in eigen huis op achterstand na een loeiharde knal van Julien De Sart, maar Benjamin Nygren en Ianis Hagi - de nieuwe paradepaardjes van Genk- zorgden na rust voor de ommekeer. Het werd 2-1.

Het moet gezegd worden: Genk schoot allesbehalve goed uit de startblokken. In tegenstelling tot de Supercup tegen KV Mechelen, liep het bij de Limburgers niet van een leien dakje. Te veel balverlies en slordigheden en te weinig vlotte combinaties en kansen.

Bij Kortrijk kwamen ze er af en toe gevaarlijk uit en na iets meer dan tien minuten verdween een afstandsschot van De Sart via de vingertoppen van Vukovic in het dak van het doel. Een ijskoude douche voor Genk, dat uiteindelijk met een 0-1-achterstand ging rusten.

Hagi maakt zich meteen onsterfelijk

Na rust kreeg Kortrijk het meteen moeilijk. Na vijf minuten spelen werd een poging van Samatta nog gekeerd, maar in de herneming trof Nygren wél raak en stond het 1-1. De bezoekers kwamen er nog nauwelijks uit en de Genkse kansen - of kansjes - stapelden zich op.

Het was uiteindelijk de ingevallen Hagi die de landskampioen verloste. De Roemeen stond amper twee minuten op het veld toen hij op het juiste moment op de juiste plaats opdook en de bal fraai en vooral staalhard tegen de netten schoot. Wat een binnenkomer voor de zoon van Gheorge Hagi, die overigens een aandachtig toeschouwer was.

Volgende week naar Mechelen

Genk gaf de voorsprong niet meer uit handen en begint zo foutloos aan het nieuwe seizoen. Volgende week gaan Felice Mazzu en zijn mannen op bezoek bij KV Mechelen.