Theo Francken reageert voor het eerst op nieuws over Dries Van Langenhove Politiek
Politiek

Theo Francken reageert voor het eerst op nieuws over Dries Van Langenhove

Theo Francken reageert voor het eerst op nieuws over Dries Van Langenhove

Theo Francken heeft gereageerd op het nieuws dat Dries Van Langenhove lijsttrekker voor Vlaams Belang wordt bij de verkiezingen in mei. "Ik neem daar akte van. Zij zijn het Vlaams Belang, wij zijn N-VA, en ik zal de realisaties van N-VA verdedigen op elke markt en in elke huiskamer", zegt Francken.

De kans is heel groot dat Van Langenhove een rechtstreekse concurrent wordt van Francken bij de verkiezingen. Het gezicht van Schild & Vrienden haalde zelfs al uit naar het beleid van Francken.

“Ik neem daar akte van, veel meer heb ik daar niet over te zeggen”, klonk het bij Francken. De N-VA’er zit in elk geval “vol energie” voor de kiescampagne. “Ik heb goed gerust”, zei hij. “Ik zal de realisaties van N-VA op het vlak van veiligheid, migratie en economie verdedigen op elke markt en in elke huiskamer.”

Francken was overigens niet mals voor zijn federale collega's. “Ik kijk vol vertrouwen naar de verkiezingen, het is alleen spijtig dat ze niet wat vroeger zijn. Er waren partijen die zeiden dat er chaos zou komen als er vervroegde verkiezingen zouden zijn, maar als ik kijk naar het amechtig en bizar politiek schouwspel van de voorbije dagen, dan denk ik dat die chaos er nu al is. Ik kan alleen maar vaststellen dat die partijen schrik hebben van de kiezer.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws