"Als Evenepoel voorbij deze Bernal wil, zal hij dat moeten doen" Sport
Sport

"Als Evenepoel voorbij deze Bernal wil, zal hij dat moeten doen"

"Als Evenepoel voorbij deze Bernal wil, zal hij dat moeten doen"

Egan Bernal heeft zijn eerste Tourzege op zak en de renner van Ineos is nog altijd maar 22. Volgens Het Nieuwsblad kan hij het record van Eddy Merckx verbreken. Bovendien wordt hij in de toekomst een zware concurrent voor Remco Evenepoel.

Het Nieuwsblad schrijft: "Sinds de opgave van Jasper Philipsen was Egan Bernal de jongste renner in het actuele Tourpeloton. Toch is het de benjamin die morgenavond op de Champs Elysées in het geel zal staan pronken. Hiermee is hij anderhalf jonger dan Eddy Merckx toen die in 1969 zijn eerste Tourzege boekte. Vijftig jaar na de eerste triomf van de Kannibaal is het meer dan symbolisch dat zijn Zuid-Amerikaanse evenknie, wat het rondewerk betreft toch, is opgestaan."

"De dag dat Egan Bernal zijn eerste Tourzege veiligstelde, won de drie jaar jongere Remco Evenepoel in Italië met overmacht een etappe in de Adriatica Ionica. Remco Evenepoel wordt terecht een grote toekomst toegedicht en velen zien in hem nu al de opvolger van Lucien Van Impe als de volgende Belgische winnaar van de Ronde van Frankrijk. Maar om voorbij deze Egan Bernal te geraken zal Evenepoel niet één stap in zijn ontwikkeling mogen overslaan en zal hij vele opofferingen moeten maken om de heilige graal voor zich te claimen. Als Evenepoel bereid is die opofferingen te maken en als Patrick Lefevere bereid is een Tourploeg in functie van het Belgische toptalent uit te bouwen, enkel dan maakt Evenepoel een kans om de leidende positie van Bernal aan te vallen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws