Opmerkelijke onthulling: "Schumacher heeft dat altijd verborgen gehouden voor de buitenwereld" Sport
Sport

Opmerkelijke onthulling: "Schumacher heeft dat altijd verborgen gehouden voor de buitenwereld"

Opmerkelijke onthulling: "Schumacher heeft dat altijd verborgen gehouden voor de buitenwereld"

Michael Schumacher kwam tijdens zijn carrière over als een koele kikker. Niets is echter minder waar. De Duitser bleek voor zijn medewerkers een warme man te zijn.

Sabine Kehm ontmoette Schumacher in 1994. Zes jaar later werd ze zijn woordvoerder. Ze kent Schumi dus zeer goed.

"Michael is altijd een heel warme persoon geweest,” aldus Kehm in ‘Beyond the grid’ op de officiële F1-website. “Hij wou echter niet dat de buitenwereld dat zag omdat hij bang was dat het zijn competitiviteit zou ondermijnen, ten minste voor de buitenwereld.”

Schumacher reed nog drie jaar voor Mercedes. Grote successen behaalde hij er niet, maar de successen die het automerk nu heeft in de Formule 1 zijn wel dankzij hem. Hij was de grondlegger, zo stelt Kehm.

"Michael heeft hard gevochten om de juiste mensen te overtuigen om meer geld te investeren en er een groot team van te maken. Ik ben misschien niet neutraal maar ik denk wel dat Michael de basis heeft gelegd voor het huidige Mercedes."

"Hij heeft ze duidelijk gemaakt: ‘Als je het doet, doe het dan volgas.’ Ze opereerden toen nog eerder als een middenmotor, niet als een topteam.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws