Zondag 28 Juli 2019 - 16:24   I   door Redactie

Dramatisch debuut voor Kompany: Anderlecht thuis de boot in tegen Oostende

Dramatisch debuut voor Kompany: Anderlecht thuis de boot in tegen Oostende

Een dramatisch debuut voor Vincent Kompany en zijn mannen. RSC Anderlecht heeft zondagnamiddag in eigen huis met 1-2 verloren van KV Oostende. Het kwam nog wel op voorsprong via Michel Vlap, maar Ronald Vargas en Junior Sakala trakteerden paars-wit op een ijskoude douche.

Anderlecht begon dominant en dat loonde al snel. Na net geen kwartier spelen zorgde miljoenenaankoop Vlap met een piekfijne plaatsbal voor de 1-0. Een paars-wit onder stoom duwde door en slechts enkele minuten later maakte Vlap zijn tweede van de namiddag. Prachtige aanname en dito goal, maar de VAR kwam tussen en keurde de goal af wegens buitenspel. Terecht, maar wel een ijskoude douche voor de thuisploeg.

Kompany en co waren even aangeslagen en daar profiteerde - een tot dan bleek en anoniem - Oostende optimaal van. Een voorzet die met een gelukje doorkwam, werd door een alerte Vargas tegen de netten geschoven. De Venezolaan vierde uit respect voor zijn ex-club niet, maar bij KVO waren ze uiteraard wel tevreden met de 1-1. Dat was meteen ook de ruststand.

Na de pauze ging Anderlecht op zoek naar een tweede goal. De thuisploeg had ontzettend veel balbezit en kreeg kansen, maar scoren lukte niet. Aan de overkant was het plots wél prijs. De ingevallen Sakala gaf de Anderlecht-defensie het nakijken en maakte er 1-2 van. Een doelpunt dat uit de lucht kwam gevallen, maar het leverde KVO wel meteen drie punten op.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Oostende  I  voetbal  I  sport