Vlaams Belang dient klacht in tegen Karel De Gucht: "De man noemt 810.000 Vlamingen nazi's" Politiek
Politiek

Vlaams Belang dient klacht in tegen Karel De Gucht: "De man noemt 810.000 Vlamingen nazi's"

Vlaams Belang dient klacht in tegen Karel De Gucht: "De man noemt 810.000 Vlamingen nazi's"

Karel De Gucht vindt dat Bart De Wever zich op een dunne lijn begeeft door te spreken met het Vlaams Belang. “Ik vind dat Bart De Wever (N-VA) in zijn gesprekken met Vlaams Belang op een zeer dunne lijn is gaan lopen”, aldus De Gucht, die een vergelijking maakt met het nationaalsocialisme van de jaren 30. Vlaams Belang pikt de uitspraken niet en dient klacht in.

“In de jaren 30 had men in Duitsland ook de redenering van zeer nationalistisch en socialistisch te zijn, dat is de formule van het nationaalsocialisme”, zei De Gucht over Vlaams Belang. "Van Grieken heeft een behoorlijke jas en das aan, maar Dewinter had dat ook. En het nieuwe volk, zoals Dries Van Langenhove, ik moet daar niet van hebben."

Vlaams Belang bereidt een klacht voor wegens smaad, laster en eerroof. “Het is niet omdat de beerput van zijn eigen partij overloopt dat hij met drek moet gooien naar ons”, aldus voorzitter Tom Van Grieken. “De Gucht spuwt in het gezicht van 810.000 Vlamingen die worden weggezet als nazi’s."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws