Zondag 28 Juli 2019 - 22:15   I   door Redactie

Degryse pakt RSCA-speler keihard aan: "Gaat hij het ooit kunnen?"

Degryse pakt RSCA-speler keihard aan:

RSC Anderlecht begon zondag al meteen met een valse noot aan het nieuwe seizoen. Het verloor in eigen huis met 1-2 van KV Oostende. Volgens Marc Degryse moeten Vincent Kompany en co niet panikeren, al voldoen enkele spelers duidelijk niet volgens de analist.

Zo pakt Degryse doelman Thomas Didillon keihard aan. "Ondanks al het positieve wil ik toch een aantal duidelijke vraagtekens plaatsen ­achter sommige jongens. In die manier van voetballen heb je een keeper nodig met ­goede voeten. Die heeft Didillon niet", zegt Degryse bij Het Laatste Nieuws.

"Ook vorig jaar in de play-offs ging hij een paar keer in de fout. Hij heeft een spoedcursus voetenspel nodig, maar ik betwijfel of hij het ooit zal kunnen", besluit de analist.

"Bornauw werd vaak op snelheid gepakt"

Ook Sebastiaan Bornauw krijgt een veeg uit de pan. "Ook over de wedstrijd van Bornauw was ik niet tevreden. Hij pakt snel geel en flirtte nadien een paar keer met rood. Hij werd vaak op snelheid gepakt en had te veel fouten nodig om stabiliteit uit te stralen."

En tot slot moeten ook Peter Zulj en de jonge Hotman El Kababri het ontgelden: "Zulj heb ik ook mijn twijfels over. Ik denk dat hij kapitein was omdat hij de oudste was. Hij speelde ook verrassend op de zes. Op die positie moet hij zorgen dat hij nooit de bal verliest, maar hij begon nerveus. El Kababri is duidelijk geen rechtsachter. Hij werd een paar keer te kijk gezet door een Vargas die verre van fit is."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Oostende  I  voetbal