Maandag 29 Juli 2019 - 12:30   I   door Redactie

KV Oostende stuurt Lombaerts naar B-kern, transfer naar JPL-club in de maak?

KV Oostende stuurt Lombaerts naar B-kern, transfer naar JPL-club in de maak?

Het huwelijk tussen KV Oostende en Nicolas Lombaerts (34) lijkt nu écht te gaan stranden. De Kustploeg maakte via zijn officiële kanalen bekend dat Lombaerts werd teruggezet naar de B-kern. Een transfer lijkt in de maak.

“We doen dit om sportieve redenen in de breedst mogelijke context,” aldus CEO Patrick Orlans op de webstek van KVO. “Wij hebben alle respect voor de carrière die Nicolas heeft uitgebouwd, in een volwassen gesprek hebben we dit dan ook meegedeeld. Met dit ‘nieuwe’ KVO willen wij iedereen duidelijkheid geven van zijn situatie."

Volgens Het Laatste Nieuws werd Lombaerts omwille van 'slecht gedrag' uit de A-kern gezet. De krant kwam via de spelersgroep echter te weten dat Lombaerts zich niét misdragen heeft. Het lijkt dus een drukmiddel van het bestuur om van het zware contract van Lombaerts af te geraken.

Naar andere Belgische club?

Lombaerts kwam in 2017 toe bij Oostende, waar Marc Coucke toen nog voorzitter was. Lombaerts kreeg van Coucke een dik contract, dat nu zwaar op de begroting weegt bij KVO. De West-Vlaamse club wil, net als vorige zomer, zo snel mogelijk af van Lombaerts. Lombaerts zou bij een andere Belgische club terecht kunnen, al zal hij dan wel moeten inleveren.

 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KV Oostende  I  AA Gent  I  voetbal