Opvallende onthulling over De Wever en Di Rupo: "Ze willen dat" Politiek
Politiek

Opvallende onthulling over De Wever en Di Rupo: "Ze willen dat"

Opvallende onthulling over De Wever en Di Rupo: "Ze willen dat"

Volgens politicoloog Carl Devos is paars-geel een ernstige mogelijkheid op federaal niveau. Dat zegt hij in Het Nieuwsblad.

“Je voelt zo de spanningen tussen de groene en blauwe families. In Brussel heeft Ecolo MR niet willen opnemen in de regering. In Wallonië is Ecolo niet per se nodig, dus het blijft afwachten wat daar gebeurt. En bij Open VLD gaan meer stemmen op om meer naar rechts te gaan en om niet in een centrumlinkse regering te stappen. Dan blijft alleen over wat we paars-geel noemen", aldus Devos.

"Ook extreem moeilijk, maar niet onmogelijk", gaat Devos verder. "Er is ook bij Bart De Wever en Elio Di Rupo de wil om een akkoord te vinden. De Wever heet een harde politicus te zijn, maar hij bouwt wel compromissen. En zijn positie binnen zijn partij blijft sterk. Binnen de PS daarentegen is een machtsstrijd aan de gang, en als Paul Magnette zou overnemen van Di Rupo, dan zitten we met een groot probleem voor de regeringsvorming.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws