Sneeuw blijft maar aanhouden, problemen worden groter in Oostenrijk en Duitsland: "Situatie is levensgevaarlijk" Buitenland
Buitenland

Sneeuw blijft maar aanhouden, problemen worden groter in Oostenrijk en Duitsland: "Situatie is levensgevaarlijk"

Sneeuw blijft maar aanhouden, problemen worden groter in Oostenrijk en Duitsland: "Situatie is levensgevaarlijk"

Het blijft maar sneeuwen in het zuiden van Duitsland en Oostenrijk. Het lawinegevaar is op veel plaatsen zelfs verhoogd naar niveau 5. Dat betekent enorm gevaar. Verschillende dorpen zijn afgesloten van de wereld en in enkele Duitse regio's is de noodtoestand afgeroepen.

Vandaag is er even een sneeuwpauze, maar in het weekend komt er al verse sneeuw aan. Duitse weermannen spreken over een "levensgevaarlijke situatie". “Het probleem is dat de weerkaarten niet bewegen”, zegt weerman David Dehenauw aan Het Nieuwsblad. “Er is een noord- tot noordwestenstroming met veel neerslag die ginder continu voor sneeuw blijft zorgen.”

In het Duitse Berchtesgaden, bij de Oostenrijkse grens, zitten 350 mensen compleet ingesloten. Zelfs het leger en de brandweer zijn opgevorderd om de sneeuw van de daken te halen en het spoor opnieuw sneeuwvrij te krijgen. Verscheidene snelwegen zitten dicht. Een vrouw is zelfs omgekomen door de kou in de file.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws