Vrijdag 2 Augustus 2019 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: VRT NWS  I   door Redactie

Tom Van Grieken: "Mocht ik CD&V of Open VLD zijn, dan zou ik bescheiden reageren"

Tom Van Grieken:

Vlaams formateur Bart De Wever (N-VA) nodigde gisteren Vlaams Belang, Open VLD, SP.A en Vlaams Belang uit. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken stond na afloop van het gesprek de pers even te woord.

"We hebben ons standpunt nog eens duidelijk gemaakt. Wij zijn van oordeel dat het de wil van de kiezer is dat Vlaams Belang en N-VA samen in de regering stappen", zegt Van Grieken aan VRT NWS.

"Bart De Wever staat voor een keuze: komt er echte verandering of blijft het meer van hetzelfde", zegt Van Grieken. "Hij heeft niet in zijn kaarten laten kijken. De bal ligt nu in het kamp van de formateur. Maar N-VA heeft meer overeenstemmingen met ons dan met de andere partijen." 

Het probleem is dat er geen meerderheid kan gevormd worden, want niemand - op mogelijk N-VA na - wil met Vlaams Belang regeren. "Mocht ik de verkiezingen verliezen, zoals CD&V en Open VLD, dan zou ik bescheiden reageren", zegt Van Grieken. "We willen echt verandering, en dat kan alleen met ons. Anders is het meer van hetzelfde en wordt het een coalitie van de losers."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Van Grieken  I  Vlaams Belang  I  n365