"Bart De Wever stopt ermee" Politiek
Politiek

"Bart De Wever stopt ermee"

"Bart De Wever stopt ermee"

De Standaard lanceert een opmerkelijke voorspelling. Volgens de krant stopt Bart De Wever dit jaar met zijn dubbelmandaat van burgemeester en voorzitter van de N-VA.

"Een van de belangrijkste elementen die er op wijzen dat De Wever zijn dubbelbaan zou stoppen, is de uitzonderlijk lange duur van zijn partijvoorzitterschap", zo schrijft De Standaard. "Hij trad aan in 2004 op amper 33-jarige leeftijd, toen de N-VA een jonge, radicale partij was, die bij gebrek aan eigen levenskracht een verstandshuwelijk met CD&V was aangegaan. Meer dan 14 jaar later, met 48 levensjaren op de teller, is hij het nog steeds. Blijft hij, dan verbetert hij straks het record van Karel Dillen bij het Vlaams Blok. Zo’n lange dominantie is voor geen enkele vereniging goed."

"De Wever zelf maakte bij de coalitievorming in Antwerpen duidelijk dat hij een andere, meer verbindende bestuursstijl wil hanteren. Hij beseft dat het zeker tot de verkiezingen van 26 mei lastig wordt om die bocht te combineren met de leiding van een partij die zich meer dan ooit in egelstelling heeft gemanoeuvreerd. Daarover bestaan kennelijk afspraken met de socialistische partner in het Antwerpse college."

Theo Francken

Er is ook al een opvolger, stelt de krant. "De kandidaat voor het partijvoorzitterschap is in dit scenario meer dan ooit Theo Francken. Vijf jaar lang zijn er geen verkiezingen en dreigt op sociaal-economisch vlak en inzake migratie een zwenking naar links. Wie beter dan de burgemeester van Lubbeek om, twitterend vanuit de heup, de bonte – uit zes, zeven of zelfs acht partijen bestaande – federale karavaan naar hartenlust te beschieten?"

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws