Belgisch leger is op zoek naar moslims: 'Kom bij ons' Royalty
Royalty

Belgisch leger is op zoek naar moslims: 'Kom bij ons'

Belgisch leger is op zoek naar moslims: 'Kom bij ons'

Via sociale media maakt Defensie de moslims warm om militair te worden. Het kadert in een reusachtige aanwervingscampagne omdat de komende vijf jaar bijna de helft van de militairen met pensioen gaat.

Het regent campagnes om jonge mensen te overtuigen om voor het leger te kiezen. Men richt zich ook tot moslims onder het motto "we hebben allemaal hetzelfde uniform, ­dezelfde rechten en plichten”. Ook andere geloofsovertuigen zijn uiteraard welkom.

Hoeveel moslims het Belgische leger dienen, is niet bekend. Er wordt geen informatie over verzameld, maar volgens een schatting op basis van familienaam zou 0,5 procent militairen “een moslimachtergrond hebben”, zo blijkt uit een recente studie naar het diversiteitsbeleid.

Studies schatten dat tegen 2030 zo'n tien procent van de bevolking Moslim zal zijn in België. "Er is in ­onze maatschappij dus ­wervingspotentieel dat we nauwelijks benutten. Het zou jammer zijn beschikbaar ­talent links te laten liggen”, zo staat te lezen in een evaluatie van het diversiteitsbeleid bij het Belgische leger.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws