Zaterdag 3 Augustus 2019 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Tom Boonen waarschuwt: "Daar moet Remco Evenepoel echt voor oppassen"

Tom Boonen waarschuwt:

Remco Evenepoel maakte bekend dat hij in Monaco gaat wonen. Tom Boonen ging er tijdens zijn carrière ook wonen.

“Ik begrijp de plannen van Remco maar al te goed. Monaco is een paradijs voor een wielrenner – en al zeker als die vooral bergop wil rijden. Het weer is er bijna altijd goed. Je hebt er keuze uit oneindig veel trainingsroutes. En je hebt een pak andere renners die ginder ook leven en trainen. De absolute wereldtop zit daar vandaag verzameld. Dat is een énorm voordeel", zegt Boonen in zijn column in Het Laatste Nieuws.

“Monaco is dus een topbestemming voor een topsporter. Het weer is goed, de omstandigheden om te trainen zijn er ideaal, en het is er een pak gezelliger dan in andere gebieden met bergen. Dat het fiscaal voordeliger is als je je er vestigt, weet iedereen. Maar het is vooral het totaalpakket dat Monaco zo ideaal maakt.”

"Maar Remco moet wél oppassen. 19 jaar: dat is wel héél jong om die stap te zetten. Zelf was ik 25 toen ik voor het eerst naar ginder verhuisde. Ik heb daar afgezien. Ik kende niemand. Na een voormiddag hard trainen zit je wel weer alleen thuis. Het was de eenzaamheid die mij in die eerste periode heeft genekt. Toen ik later terugkeerde, zorgde ik ervoor dat ik kon samenwerken met een lokale trainer en masseur. Dan had ik meteen ook ‘mijnen babbel’ gehad, en voelde ik me veel beter in mijn vel.”

"Dat is dus ook mijn grootste raad aan Remco. Laat je goed omringen. Zorg dat je niet altijd in een leeg appartement thuiskomt. Hij is z’n hele leven al topsporter geweest. Eerst als voetballer, nu als wielrenner. Dus de kans is groot dat er altijd goed voor hem gezorgd heeft. Dat mag niet plots in één keer wegvallen", aldus Boonen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Boonen  I  sport