Zaterdag 3 Augustus 2019 - 08:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: De Morgen  I   door Redactie

Bruno Tobback: "Liesbeth Homans speelt een ranzig spelletje over de moskee in Leuven"

Bruno Tobback:

SP.A overweegt om in een Vlaamse regering te stappen met N-VA. Iets wat Bruno Tobback helemaal niet zien zitten. Rond het Leuvense zien maar weinig SP.A'ers dat overigens zitten.

"Het wantrouwen tegenover N-VA is hier groot omdat wij constant geconfronteerd worden met Theo Francken en Ben Weyts. In Leuven is die aversie nog acuter door het ranzige spelletje van Liesbeth Homans over die moskee", zegt Tobback in De Morgen.

"Het gaat erom dat wij uit alle regeringen moeten blijven waarin we hooguit het emmertje onder het lekkend dak mogen zijn. Want ons emmertje wordt steeds kleiner en het dak gaat steeds meer lekken", stelt Tobback.

"Goede vrienden van mij in de partij willen wel een regering met N-VA. Zij willen, na vijf jaar afbraakbeleid van rechts, enkele asociale maatregelen afblokken. In Antwerpen zeggen ze ook: 'Je moest eens weten wat wij allemaal hebben kunnen schrappen uit het bestuursakkoord met N-VA.' Maar heeft de Antwerpse kiezer de socialisten daarvoor beloond? Ik dacht het niet."

"Weet u, wij zijn de enige oppositiepartij die op 26 mei verloren heeft. Waarom? Omdat we nog steeds een bestuurspartij lijken. Wij moeten eindelijk af van het imago dat wij de ultieme fixers zijn die uiteindelijk hun ziel wel zullen verkopen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bruno Tobback  I  Liesbeth Homans  I  n365