Saartje Vandendriessche heeft het erg moeilijk na dramatisch nieuws: "Ik voel me schuldig" Buitenland
Buitenland

Saartje Vandendriessche heeft het erg moeilijk na dramatisch nieuws: "Ik voel me schuldig"

Saartje Vandendriessche heeft het erg moeilijk na dramatisch nieuws: "Ik voel me schuldig"

In het najaar van 2018 verloor Saartje Vandendriessche haar ex Thomas. Hij stapte uit het leven. De twee waren ook na hun breuk nog erg goeie vrienden.

“Ik heb een uppercut gehad”, vertelt Saartje in Het Nieuwsblad. “Ik ben niet knock-out gegaan, maar het heeft er mentaal zwaar ingehakt. De grond is weggeslagen onder mijn voeten. De wereld draait door, maar zelf ben je veranderd."

Vandaag is de wonde nog steeds niet geheeld. “Je hebt nu een wonde die af en toe ettert, en hopelijk wordt die na een tijd een litteken. Maar je neemt het hoe dan ook mee voor de rest van je leven. Want dat had niet moeten gebeuren. Iedereen zegt me dat ik me niet schuldig moet voelen. Maar dat doe ik wel”, zegt Saartje.

Saartje wist dat er problemen waren bij Thomas, maar ze had nooit kunnen denken dat het zo diep zat. “Ik dacht: als ik wat pijn overneem, komt het goed. Ergens heb ik gefaald, omdat ik echt geloofde dat ik hem kon redden”, stelt Saartje. “Als iemand met dezelfde gedachte speelt en dit leest, kan ik alleen maar zeggen: doe het alsjeblieft niet. Je weet echt niet hoeveel pijn en verdriet je achter laat.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws