KV Mechelen flitst en deelt stevige tik uit aan KRC Genk Sport
Sport

KV Mechelen flitst en deelt stevige tik uit aan KRC Genk

KV Mechelen heeft zijn rentree op het hoogste niveau niet gemist. Na een overwinning op de openingsspeeldag, volgde nu een driepunter tegen landskampioen KRC Genk.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het meteen duidelijk dat beide ploegen zouden aanvallen. Mechelen geloofde in zijn kansen en dacht niet meer aan de verloren Supercup. Dat loonde, want na een kwartier spelen kopte Togui een voorzet van Engvall enig mooi binnen. Mechelen verdiende misschien wel meer, maar op slag van rust toonde Samatta zijn klasse. Ook hij buffelde een voorzet tegen de netten: 1-1.

Na rust bracht Felice Mazzu nieuwkomer Hagi in de ploeg. Genk wilde wel, maar Mechelen groeide opnieuw en nam de match in handen. Eerste scoorde Engvall zelf de 2-1 en niet veel later zette hij de ingevallen De Camargo op weg naar de 3-1. Dat werd ook de eindstand. 6 op 6 voor Mechelen, Genk blijft achter met een kater.