Roger De Vlaeminck over Remco Evenepoel: "Ik weet niet wat het is met dat 'manneke'" Sport
Sport

Roger De Vlaeminck over Remco Evenepoel: "Ik weet niet wat het is met dat 'manneke'"

Roger De Vlaeminck over Remco Evenepoel: "Ik weet niet wat het is met dat 'manneke'"

Remco Evenepoel heeft indruk gemaakt tijdens de Clasica San Sebastian. Op zijn negentiende won de renner van Deceuninck-Quick.Step meteen zijn eerste World Tour-koers waarin hij startte.

"Het is jáááren geleden dat ik nog zoiets gezien heb. Hoelang het precies geleden is en van wie? Ha, van mezelf zeker?”, zegt Roger De Vlaeminck aan Het Laatste Nieuws. De Vlaeminck won in 1969 als neoprof de Omloop Het Volk.

"Ik was toen wel al 22. Indertijd mochten we niet vroeger de overstap maken van de liefhebbers naar de profs. Jempi Monserez en ik hebben zo een jaar of twee verloren. Anders had ik misschien ook op iets jongere leeftijd gewonnen”, stelt De Vlaeminck.

"Op een bepaald moment is hij achterop en denk je: wat zit hij daar nu te doen. Iets later rijdt hij dan naar voor. Ik weet niet wat het is met dat ‘manneke’. Hij wordt precies nooit écht moe”, aldus De Vlaeminck.

Eendagswerk én rondewerk

"Ik zei al jaren dat we met Van der Poel en Van Aert twee superatleten hadden. Dit jaar is dat eindelijk bewezen. Met Remco is er nu een derde bijgekomen. Hij en Van Aert zijn de twee toekomstige kampioenen die we in België hebben. Kampioenen, hé. Evenepoel gaat nog klassiekers winnen. Ik zie hem uitblinken in de twee: het eendagswerk én het rondewerk."

Populair

Laatste nieuws