Dit schrijft de buitenlandse pers over Remco Evenepoel: "Dat was zelfs vernederend" Sport
Sport

Dit schrijft de buitenlandse pers over Remco Evenepoel: "Dat was zelfs vernederend"

Dit schrijft de buitenlandse pers over Remco Evenepoel: "Dat was zelfs vernederend"

Remco Evenepoel heeft heel veel indruk gemaakt. Ook in de rest van de wereld kijkt men met grote ogen naar het 19-jarige supertalent na zijn overwinning in de Clasica San Sebastian.

Het Algemeen Dagblad heeft het over een "wielersensatie". “Vorig seizoen won Evenepoel bij de junioren bijna alles, ook nog eens met ongekende verschillen ten opzichte van zijn concurrenten. Hij werd Belgisch, Europees en wereldkampioen op zowel de weg als in het tijdrijden en dwong een profcontract af bij Deceuninck - Quick-Step. Sindsdien heeft hij de stijgende lijn alleen maar doorgezet (onder andere wint in de Ronde van België) met de zege van vandaag als bekroning", klinkt het.

“Een overwinning voor de geschiedenisboeken”, aldus de Spaanse sportkrant Marca. “Het wielrennen staat voor een nieuw tijdperk. Een 22-jarige Colombiaan is de jongste Tourwinnaar sinds de Tweede Wereldoorlog geworden en nu is een tiener, de 19-jarige Remco Evenepoel die als voetballer nog voor Anderlecht en de Belgische U15 speelde, de winnaar van een geweldige koers zoals de Clasica San Sebastian.”

Ook de Spaanse sportkrant AS spaart zijn lof niet. "De kleine kannibaal Evenepoel verbaast in San Sebastian”, schrijven zij. “Bernal mag dan wel 22 zijn, Evenepoel is nog maar 19. Hij maakte zijn debuut in januari. Het was zelfs vernederend dat hij, voordat hij zijn grote aanval plaatste, nog even bidons ging halen en die uitdeelde.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws